outdoorable

De juiste maat hoes

Om te garanderen dat de beschermhoes past, is het belangrijk de juiste maten op te meten. Lees hier hoe je de juiste beschermhoes selecteert. Maak daarnaast ook gebruik van onze keuzehulp.

Opstelling

Bedenk eerst in welke opstelling je de set wilt afdekken. Je kunt een hoek loungeset bijvoorbeeld laten staan in een hoekopstelling. Hiervoor gebruik je een loungesethoes in een L-vorm. De tafel leg je dan op de bank.

Je kunt er ook voor kiezen de elementen tegen elkaar aan te schuiven. Voor deze opstelling gebruik je een rechthoekige loungesethoes.

Meten

Meet in de juiste opstelling de buitenste, langste maten. Bij bijvoorbeeld een tuinset meet je als volgt:

  1. De lengte: over de tafel inclusief de achterkant van de stoelen;
  2. De breedte: over de tafel inclusief de zijkant van de stoelen;
  3. De hoogte: dit is over het algemeen de hoogte van de rugleuning van de stoel.

Wanneer je een tuinmeubel of barbecue opmeet, houd dan rekening met wat speling voor het afdekken en verwijderen van de beschermhoes.

Tuinmeubelen zijn er in veel verschillende vormen en maten waardoor je niet altijd de exacte maat zult vinden. Neem in dat geval de dichtstbijzijnde grotere maat. Over het algemeen kan een tuinmeubelhoes gerust wat groter zijn dan het tuinmeubel aan elke zijde. Meer dan 15cm aan één zijde is over het algemeen te veel. Hierdoor kan een hoes gaan klapperen in de wind en gaat de hoes minder lang mee. Mocht je toch een grotere hoes kopen, zorg dan dat je de hoes vastzet om klapperen in de wind te voorkomen.