outdoorable
Een stevige en veilige installatie van je schaduwdoek

Een stevige en veilige installatie van je schaduwdoek

Kies het juiste bevestigingsmateriaal voor jouw schaduwdoek

Een Platium schaduwdoek is zeer veelzijdig en een perfecte aanvulling op een tuin of terras. Het biedt bescherming tegen de zon en creëert een comfortabele plek om te ontspannen en van het buitenleven te genieten. Bij het installeren van een schaduwdoek is het echter essentieel om het juiste bevestigingsmateriaal te kiezen om ervoor te zorgen dat het veilig en stevig wordt opgehangen.

Waarom Platinum bevestigingsmateriaal?

Platinum bevestigingsmateriaal staat bekend om zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor het ophangen van een schaduwdoek. Alle bevestigingsmaterialen zijn vervaardigd uit RVS 316 AISI, waardoor het bestand is tegen corrosie en langdurig buiten gebruik.

Soorten bevestigingsmateriaal

Spanmoeren worden gebruikt om de spanning van het schaduwdoek aan te passen. Met spanmoeren kun je het schaduwdoek strak en stevig installeren.

Karabijnhaken zijn ideaal voor het bevestigen van het schaduwdoek aan de bevestigingspunten. Ze bieden een eenvoudige en snelle manier om het doek te bevestigen en te verwijderen.

Kettingen worden vaak gebruikt in combinatie met karabijnhaken om het schaduwdoek op te hangen aan bevestigingspunten zoals palen, balken of oogbouten. Met de ketting kun je een afstand overbruggen.

Keilhulzen worden gebruikt voor het bevestigen van schaduwdoeken aan betonnen of stenen oppervlakken. Ze bieden een veilige en permanente bevestigingsoplossing.

Bouten met oog worden gebruikt om het schaduwdoek te bevestigen aan hout zoals schuttingen, palen of balken. Ze bieden een stevige en betrouwbare bevestigingsmethode.

Een rails met oog is handig voor het ophangen van schaduwdoeken als je het schaduwdoek in hoogte wilt verstellen. Bevestig de rails met oog bijvoorbeeld aan een houten paal.

Platen met oog worden gebruikt voor het bevestigen van het schaduwdoek aan vlakke oppervlakken zoals muren of houten panelen. Ze bieden een stevige en veilige bevestigingsoplossing.

Een paal met een flexoog en een paalanker vormt een stevige verankering in de grond voor het installeren van schaduwdoeken aan één zijde. Het flexoog maakt het mogelijk om de hoogte van het schaduwdoek aan te passen.

Tips voor installatie

Controleer altijd of de bevestigingspunten stevig genoeg zijn om het gewicht en de spanning van het schaduwdoek te dragen.

Controleer regelmatig de spanning van het schaduwdoek en de bevestigingsmaterialen om ervoor te zorgen dat alles veilig en stevig blijft zitten, vooral na periodes van slecht weer.

Met hoogwaardig Platinum bevestigingsmateriaal kun je ervoor zorgen dat je schaduwdoek veilig en stevig wordt opgehangen, waardoor je een comfortabele en beschutte buitenruimte creëert om van te genieten.

Bekijk in ons handige overzicht welk bevestigingsmateriaal je exact nodig hebt voor het ophangen van jouw schaduwdoek.

Nog meer Schaduwdoek inspiratie